Site Recente Affaires » Jansen de Jong in opspraak (2007)


Jansen de Jong in opspraak (2007)

Wie dacht dat met de bouwfraudeaffaire de fraude in de bouw was verdwenen, mag zich bedrogen voelen. Justitie in Roermond is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen het Limburgse bouwbedrijf Janssen de Jong.

De verdenking is dat het bedrijf een valse rekening heeft ingediend bij de gemeente Venlo. De gemeente had in 2005 zelf aangifte gedaan tegen Janssen de Jong. Details over de kwestie zijn niet door het OM bekend gemaakt. Ook de gemeente en het bouwbedrijf zeggen niets.

Het is niet de eerste keer dat Janssen de Jong in opspraak is. Het bedrijf was betrokken bij de heimelijke werk- en prijsafspraken in Nederland, bouwfraude genoemd. Het bedrijf maakte zich ook op de Antillen schuldig aan dergelijke praktijken. En in 2006 deed de gemeente Heerlen aangifte inzake corruptie tegen drie medewerkers van Janssen de Jong, een gemeente-ambtenaar en een medewerker van Plangroep Heggen uit Born. De ambtenaar kreeg gratis bouwmaterialen en diensten. In deze zaak moet het OM in Maastricht nog een besluit nemen.

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Content People